باسمه تعالی
مصرف شير و لبنيات در ايران پايين است. چرا؟!
نظر به مباحث اخیر مطرح شده در رسانه ملی در خصوص آلوده بودن شیر تولیدی واحدهای دامپروری کشور، لازم می داند به استحضار مردم شریف ایران برساند:
علي رغم توصيه مسوولان و متخصصان بهداشتي در خصوص تغيير فرهنگ مصرف غذا، متاسفانه هر دو سال يك بار افرادي ناآگاه و به نوعی مغرض كه خواهان ضربه زدن به صنعت دامپروري کشور و فلج كردن آن و نهايتاً واردات مشتقات شیر از خارج از كشور هستند، به بهانه هاي واهي همچون وجود وايتكس و روغن پالم در شير و اكنون نيز بحث آفلاتوكسين قصد كاهش بيش از پيش مصرف اين محصول در سبد غذايي هم میهنان عزیز را دارند.
در حال حاضر شيرخشك نوزاد كه بايستي از استاندارد هاي لازم و خاص برخوردار باشد از واحدهاي گاوداري اين مرز و بوم توليد مي شود، كيفيت شير توليدي در ايران توانايي رقابت با شير توليدي در كشورهاي اروپايي و آمريكايي را دارد و ساليانه مقدار قابل توجهی از شير و محصولات لبني به خارج از کشور و کشورهایی نظیر روسيه، عراق ، افغانستان و… صادر مي شود.
شير منبع پروتئين، كلسيم، چربي است كه سهم به سزايي در بهداشت فردي و سلامت جامعه به ویژه استحکام دندان، استخوان و…دارد، انتظار مي رود مسوولان صدا و سيما، مطبوعات و اصحاب رسانه قبل از هرگونه اظهار نظر در رسانه هاي گروهی، با حضور افراد متخصص و آگاه در صنعت دامپروري و وزارت بهداشت و كارشناسان تغذيه بررسي هاي كارشناسانه در خصوص موضوعات داشته باشند.
عباس زال بيك
نايب ریيس سازمان نظام مهندسي كشاورزي و منابع طبيعي استان اصفهان
متخصص دامپروری