جلسه کارگروه حمايت از ايدههای نو در بخش كشاورزی، منابع طبيعی و محيط زيست سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان روز در تاریخ ۲۹ آذر ۱۴۰۰ با حضور اعضای کارگروه در محل مرکز رشد فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان برگزار شد.
در این جلسه دکتر کامران صفوی مدیر مراکز رشد فناوری دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان ضمن ارایه گزارشی از اقدامات این مرکز در پذیرش ایدههای فناورانه و حمایتهای مالی و معنوی از آنها به منظور تجاریسازی ایدهها افزود ۱۲۲ شرکت در ۱۷ مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان مستقر هستند که ۴۰درصد از این شرکتها در حوزه کشاورزی و صنایع وابسته فعالیت میکنند و ۸۸ هسته فناور نیز در این مراکز سازماندهی شدهاند.
صفوی اظهار داشت در راستای حمایت از ایدههای نو به شرکتهایی که در دوره رشد در مراکز رشد فناوری مستقر میشوند، برای تجاریسازی ایدهها تا سقف ۳۰۰میلیون ریال تسهیلات بلاعوض و ۳۰۰میلیون ریال اعتبار اختصاص داده میشود و طی چهارسالی که در این مراکز مستقر هستند میتوانند از امکانات اداری مرکز نیز بهرهمند شوند. وی تاکید کرد پس از تجاریسازی ایدهها، دانشگاه آزاد اسلامی همچنین میتواند در قالب قراردادهای مشارکتی نسبت به حمایت از این شرکتها اقدام کند.
مهدی تقیپور رییس سازمان نیز در این جلسه از برگزاری سه رویداد کارآفرینی در بخش کشاورزی شامل رویداد چالش فناوری، رویداد ایده¬بازار و استارتآپ ویکند بخش کشاورزی در زمستان سال جاری با همکاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان خبر داد و افزود با اقدامات سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی طی یک دهه گذشته و به ویژه طی ۴ سال اخیر، اشتغال دانشآموختگان رشتههای کشاورزی در بخشهای مرتبط ۵درصد افزایش یافته است و نرخ بیکاری کارشناسان کشاورزی نیز قریب به ۱۰درصد کاهش یافته است.
رییس سازمان با حاضر نشان کردن توانمندیهای بخش کشاورزی در ایجاد فرصتهای اشتغال با هزینه و سرمایهگذاری کمتر نسبت به بخش صنعت و خدمات افزود توسعه دانش و فناوری در این حوزه علاوه بر اینکه امنیت غذایی کشور را به ارمغان خواهد آورد، میتواند زمینهساز تقویت ورود جریان سرمایههای مردمی به این بخش باشد.
در ادامه این نشست اعضای کارگروه از مجموعه آزمایشگاههای شرکت معیار دانش پارس مستقر در پژوهشگاه مرکزی دانشگاه آزاد واحد اصفهان، گلخانههای شرکت نگین بذر دانش، مجموعه تولیدی شیرینیجات فراسودمند شرکت سلامت گستران آرایان و شرکت فناور فرس انوشه که همگی فعالیت خود را از طریق مرکز رشد فناوری دانشگاه آزاد اسلامی آغاز کرده بوده و امروز به توفیقات قابل توجهی در زمینه تجاریسازی ایدههای خود دست یافتهاند بازدید کرده و در جریان فعالیتهای این شرکتها قرار گرفتند.