برای نخستین بار در کشور «طرح مهندسی‌سازی فرایند تولید محصول در کارخانجات مواد خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی» در استان اصفهان اجرایی خواهد شد

در جلسه رییس سازمان با معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان اصفهان که با حضور نایب رییس و مدیر حوزه ریاست سازمان، رییس انجمن صنفی مسوولان فنی صنایع غذایی، آرایشی و بهداشتی استان اصفهان و مدیر نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در تاریخ 14 اسفند 1401 برگزار شد، اجرای طرح مهندسی‌سازی فرایند تولید محصول در کارخانجات مواد خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی مورد توافق قرار گرفت.

در این طرح اهداف زیر مورد تاکید قرار گرفته است:

1-  ایجاد اطمینان از فرایند تولید و سلامت محصول در واحدهای تولیدی

2-  ایجاد بستر افزایش ضریب نفوذ دانش در واحدهای تولیدی

3-  رتبه‌بندی واحدهای تولیدی

4-  رتبه‌بندی مسوولان فنی

5- ارجاع کار متناسب با رتبه و توان فنی مسوولان فنی

6-  تقویت جایگاه حرفه‌ای و اجتماعی مسوولان فنی در واحدهای تولیدی

7- اصلاح ساختار محاسبه و پرداخت حق‌الزحمه مسوولان فنی

8- توسعه آموزش‌های مهارتی برای مسوولان فنی

اجرای این طرح به پشتوانه قوانینی از جمله:

–  قانون افزایش بهره‌وری بخش کشاورزی و منابع طبیعی

– قانون تاسیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی جمهوری اسلامی ایران

– آیین‌نامه قانون تاسیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی جمهوری اسلامی ایران

– دستورالعمل اجرایی نحوه صدور، اصلاح و تمدید پروانه بهداشتی تولید قراردادی فرآورده‌های خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی

– چارت مصوب مسوولان فنی کارخانه‌های تولیدکننده مواد و فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی

– دستورالعمل حداقل ضوابط فنی و بهداشتی واحدهای کوچک تولید و بسته‌بندی

– دستورالعمل اجرایی شرایط و نحوه ارزیابی و رتبه‌بندی واحدهای تولیدکننده مواد و فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی

– ضوابط و معیارهای استقرار کارخانجات تولید و بسته‌بندی مواد خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی

و با مشارکت و تعامل سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی، معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی اصفهان، انجمن صنفی مسوولان فنی صنایع غذایی، آرایشی و بهداشتی استان و انجمن صنفی کارفرمایی صنایع غذایی استان اصفهان انجام خواهد پذیرفت.

شایان ذکر است این طرح در سه مرحله شامل:

1) اصلاح نظام انعقاد قرارداد مسوولان فنی در واحدهای تولیدی

2) اصلاح نظام رتبه‌بندی واحدهای تولیدی و مسوولان فنی

3) ارجاع کار به مسوولان فنی در واحدهای تولیدی بر اساس رتبه مسوولان فنی و واحدهای تولیدی

پیش‌بینی شده است که پس از انجام توافقات مراجع و دستگاه‌های ذی‌ربط، اجرایی خواهد شد.