صدور نخستین گواهی ارتقای سلامت محصولات گیاهی توسط سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان

رییس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان از صدور نخستین گواهی ارتقای سلامت محصولات گیاهی در این استان خبر داد و گفت: این گواهی برای محصول فلفل گل‌خانه‌ای در سطح یک هکتار در شهرستان تیران و کرون صادر شده است.

مهدی تقی‌پور با اشاره به سیاست سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی در صدور شناسنامه تولید محصولات کشاورزی دارای QR کد در سیستم یک‌پارچه خدمات الکترونیکی سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی (سانکا) که شامل اطلاعات متقاضی، اطلاعات بستر تولید، اطلاعات محصول و اطلاعات فرایند تولید می‌باشد، از پیشرو بودن استان اصفهان در صدور شناسنامه تولید محصولات کشاورزی در سطح کشور خبر داد و افزود بیش از ۸۴درصد کل شناسنامه‌های تولید محصولات کشاورزی کشور، در استان اصفهان صادر شده است.

رییس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان افزود پس از دریافت اطلاعات دوره کشت در قالب شناسنامه تولید از طریق سامانه سانکا که توسط مسوول فنی هر واحد ثبت و تایید شده است، این اطلاعات توسط کارشناسان سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی بررسی و نتیجه برای نهایی‌سازی در سامانه مجوزهای الکترونیکی کشاورزی (سماک) ثبت می‌شود و نهایتاً منجر به صدور گواهی ارتقای سلامت محصولات کشاورزی خواهد شد که در کارتابل متقاضی در سامانه سماک قابل مشاهده و چاپ می باشد و این گواهی تایید می‌نماید که محصول متقاضی تحت نظارت کارشناس و مسوول فنی دارای پروانه اشتغال معتبر از سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی تولید شده است.

تقی‌پور تاکید کرد، بر اساس بخش‌نامه رییس سازمان حفظ نباتات کشور، از تاریخ ۳۰ آبان ۱۴۰۱ محصولات باغی، گل‌خانه‌ای و زراعی فلفل دلمه‌ای، بادمجان، خیار و گوجه فرنگی که صرفاً دارای شماره شناسه (QR کد) در قالب گواهی ارتقای سلامت محصولات گیاهی می‌باشند برای عرضه در بازارهای داخلی و خارجی مورد تایید خواهند بود.

شایان ذکر است دستورالعمل نظارت بر تولید و ارتقای سلامت محصولات گیاهی به استناد بند دوم “سیاست های کلی سلامت”، بند ت ماده (۷۲) قانون برنامه ششم توسعه، ماده (۲۹) قانون افزایش بهره‌وری بخش کشاورزی و منابع طبیعی، مصوبات جلسات ۳۹ و ۴۹ قرارگاه امنیت غذایی وزارت جهادکشاورزی و با هدف شناسه‌دار کردن محصولات گیاهی در واحدهای تولیدی، نظارت بر تولید محصولات گیاهی، نظارت بر سلامت محصولات گیاهی با هدف حفظ سلامت مصرف‌کننده داخلی و حفظ بازارهای بین‌المللی و ارتقای شاخص‌های سلامت، پیشگیری و کاهش مخاطرات و آلودگی‌های تهدید کننده سلامت در زنجیره محصولات کشاورزی با منشاء گیاهی در سال جاری توسط وزیر جهادکشاورزی ابلاغ شده که مسوولیت نظارت بر اجرای این دستورالعمل به سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی و نظارت عالیه آن نیز به سازمان حفظ نباتات، محول شده است.